Op kamp bij Idee Kids

Op kamp gaan bij Idee Kids vzw staat garant voor een totale kampbeleving! Tijdens al onze kampen brengen we het gekozen thema als één verhaal waarbij alle activiteiten geïntegreerd worden. Eén monitor neemt de groep, maximum 16 kinderen, mee op sleeptouw doorheen de volledige kampweek. Het volledige Idee Kidsteam staat klaar om er een onvergetelijke tijd van te maken! 

Een kampdag in een notendop!

Alle kampen hebben eenzelfde vaste structuur. Dit biedt vertrouwen en voorspelbaarheid voor zowel de kinderen als de ouders.

07u45 - 09u00: gratis vooropvang met tal van spelmogelijkheden
09u00 - 09u10: gezamenlijk opstartmoment 
09u10 - 10u20: activiteit in kampthema
10u20 - 10u40: pauze met een heerlijke koek of lekker stuk fruit,
aangeboden door Idee Kids vzw
10u40 - 12u00: activiteit in kampthema
12u00 - 12u30: lunchpauze!
12u30 - 13u00: vrij spel voor iedereen
13u00 - 13u30: extra vrij spelmoment voor de kleuters en uitpluizers
13u00 - 14u20: activiteit in kampthema
14u20 - 14u40: pauze met een heerlijke koek of lekker stuk fruit,
aangeboden door Idee Kids vzw
14u40 - 16u00: activiteit in kampthema
16u00 - 16u10: gezamenlijk afsluitmoment
16u10 - 18u00: gratis naopvang met tal van spelmogelijkheden

Bij de kampen met overnachting zijn er 's avonds extra activiteiten om een maximale kampbeleving van opstaan tot slapengaan te garanderen! 

Spelend kind

Gratis voor- en naopvang voor iedereen ...

Idee Kids vzw voorziet gratis voor- en naopvang van 07u45 tot 09u00 en van 16u00 tot 18u00. Net voor de start van de kampdag gezellig samen spelen of na afloop verder avonturen beleven met alle nieuwe vrienden en vriendinnen. Idee Kids vzw biedt een heleboel spelmogelijkheden aan waarbij er rekening wordt gehouden met alle leeftijden. Zo is er een ... 

  • springkasteel
  • trampoline
  • spelkoffer
  • leeshoek
  • clicshoek
  • ... 

Voor ieder wat wils! 

Voorlezen kinderen

Emiel, de vriend van elke kleuter en uitpluizer!

Op kamp bij Idee Kids vzw is Emiel de vaste speelkameraad van alle kleuters en uitpluizers. Emiel is de kamppop en komt net als hen op kamp om samen allerlei leuke avonturen te beleven. Kleuters op kamp komen in een totaal nieuwe omgeving terecht. Hun vaste juf, vriendjes en vaste klasje zijn er niet meer. Via de kamppop kunnen monitoren sneller vertrouwen winnen bij de kleuters. Het zorgt ervoor dat kleuters zich snel op hun gemak voelen want Emiel maakt dezelfde dingen mee als hen.

Spelplezier gegarandeerd met Emiel op kamp!

Dansene monitoren en kinderen

Begeleiding door fantastische monitoren

Idee Kids vzw kiest voor monitoren van minimum 19 jaar oud met een pedagogisch diploma (of zijn daar volop mee bezig) of gelijkgesteld door ervaring. De monitoren bezitten de vaardigheden om met een groep van max. 16 kinderen aan de slag te gaan en hen een fantastische tijd te bezorgen. Het volledige monitorenteam wordt begeleid en ondersteund door onze kampverantwoordelijke. Hij of zij is het aanspreekpunt bij uitstek voor al jouw vragen. Meermaals per week komt ook de kampcoördinator langs. Hij of zij is verantwoordelijk voor meerdere kamplocaties en zorgt dat alles goed verloopt. 

Op kamp herken je iedereen aan z’n T-shirtkleur.

  • Kleuter- en uitpluismonitoren - groene T-shirt
  • Monitoren van de projectkampen - blauwe T-shirt
  • Kampverantwoordelijke - gele T-shirt
  • Kampcoördinator - witte T-shirt
Bloggende kinderen

Volg de kampavonturen op de blog! #bloggenopkamp

Idee Kids vzw zorgt ervoor dat je als ouder ‘een vlieg’ kan zijn en kan meevolgen wat de kinderen gedurende de kampdag beleven. Elke kamplocatie heeft namelijk zijn eigen blog. Mede dankzij Partena is er op elke kamplocatie een tablet aanwezig waarmee de monitoren en kinderen leuke foto’s en filmpjes kunnen maken. De verslagen worden op de blog geplaatst en zo kan jij overdag al zien wat jouw zoon of dochter speelt, uitvindt, eet, bedenkt en beleeft!