Banner

Zoet en gezond met Madam Bakster

07/03/2019

“Zin in een zoete én gezonde kampweek? We gaan zelf aan de slag: suiker wordt kokosbloesem, tarwe wordt havermout en bloem wordt banaan. We maken heerlijke granolarepen, vegan speltwafels en grappige chocoladepotjes met kokosroom en fruit. Als kers op de taart komt Madam Bakster op het einde van de week langs om ons de lekkerste taartjes te leren maken. Mmmm ...”

Met deze kampomschrijving kan het niet meer misgaan. Tijdens een zoete, gezonde kampweek, gebaseerd op de filosofie van Madam Bakster, maken de kinderen kennis met alternatieve grondstoffen, geraffineerde en ongeraffineerde suikers, glutenvrije producten en diervriendelijke recepten. Ze ontdekken aan de hand van leuke spelletjes welke producten een grote impact hebben op onze natuur en waardoor ze kunnen vervangen worden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Elke ochtend worden de kinderen via een filmpje van Madam Bakster gemotiveerd om aan de kampdag te beginnen. Benieuwd hoe zij dit doet? Bekijk dan zeker het filmpje!

Kan jij na het zien van dit filmpje niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Hier is alvast een receptje dat ook op kamp wordt uitgetest.

Chocolade-courgette muffin

Muffins zijn altijd een goed idee! Met het verborgen ingrediënt worden deze muffins nog lekkerder en bevatten ze extra vitamines. De chocolade maakt ons dessertje lekker zoet.

Muffin

Ingrediënten voor 8 muffins:

1 courgette - 3 eetlepels lijnzaad - 9 eetlepels warm water - 285g speltmeel - 60g cacaopoeder - 2 theelepels bakpoeder - 2 eetlepels stevia - 1 theelepels zout - 125g esdoornsiroop - 115g zonnebloemolie - 80g chocoladedruppels

Verwarm de oven op 170°C. Neem er een rasp, een kookpot, een grote en een kleine mengkom en de bovenstaande ingrediënten bij.

  • Was de courgette en rasp hem fijn boven de kookpot.
  • Bereid de flax eggs voor: één flax egg maak je door 1 eetlepel lijnzaad te pletten en daar 3 eetlepels warm water bij te voegen.
  • Meng in de grote kom het speltmeel, het cacaopoeder, bakpoeder, de stevia en het zout. Maak nadien een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin de esdoornsiroop, de olie en de flax eggs. Roeren nadien alles om met een spatel. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Voeg tot slot de chocoladedruppels en de courgette toe aan het mengsel.
  • Lepel het deeg in de vorm en bak de muffins gedurende 25min. in de voorverwarmde oven.


Ontdek hier welke andere recepten er op kamp worden uitgetest.