Op groei gerichte complimenten op de nationale complimentendag

1 maart, de nationale complimentendag. Niets zo fijn als een compliment krijgen. Niet enkel vandaag maar het hele jaar door.

Groeimindset en complimenten(stickers)

De mindsettheorie van Carol Dweck geeft een blik op de verschillende mindsets die we kunnen hebben. Mindset staat voor de overtuiging die we hebben over onze intelligentie, talenten en kwaliteiten. Er is een onderscheid tussen een groeimindset en een vaste mindset. Een vaste mindset omvat de overtuiging dat persoonlijke eigenschappen onveranderbaar zijn. Een groeimindset stelt dat we altijd kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren. Je kan steeds blijven groeien.

We kunnen de groeimindset stimuleren door ons te richten op het proces. Dit kan onder andere door op groei gerichte complimenten te geven. De manier waarop je een compliment geeft, heeft namelijk een grote invloed. Met deze focus gaven we vorm aan onze nieuwe complimentenstickers die op kamp gretig gebruikt kunnen worden. 

Talentenstickers

Het mooiste aan complimenten is wanneer daarenboven jouw talent wordt gespot en benoemd. Zoals eerder gesteld in dit blogbericht kan de Idee Kids missie enkel gerealiseerd worden als ook de medewerkers van Idee Kids bewust bezig zijn met het herkennen en benoemen van hun talenten en die van anderen; pas dan kan er bewust gewerkt worden aan het zichtbaar maken van de talenten van kinderen op kamp. 

Naast complimentenstickers zijn er ook talentenstickers voor handen op kamp. Kampcoördanitoren en kampverantwoordelijken worden uitgedaagd om talenten te spotten in hun team en een sticker op de persoon te kleven. 

Joris, onze nieuwe kampcoördinator van Limburg, kreeg alvast een complimentenregen.