banner_blog

Onderzoeksfase van het beleidsplan

Idee Kids neemt momenteel de tijd om de koers te bepalen die we de komende vijf jaar willen varen.
Hier lees je alles over het traject dat we tot nu toe afgelegd hebben.

Hoe de toekomst er gaat uitzien en welke toegevoegde waarde een organisatie als Idee Kids hierin kan spelen, bedenk je niet zomaar op één twee drie. Bij gebrek aan een glazen bol, hanteren we een meer oldskool manier om naar de toekomst te kijken: trendrapporten uitpluizen, stakeholders bevragen en ook een beetje dromen. Dromen over welke impact we als organisatie willen realiseren, om dan stapsgewijs te kijken hoe daar (en liefst nog veel verder) kunnen geraken.

Via een stakeholdermapping-methode bepaalden we welke groepen en organisaties belang hebben bij de toekomst van Idee Kids. Zo kregen we een duidelijker beeld van ons stakeholdernetwerk. Alle stakeholders werden nadien ingedeeld volgens ‘belang’ en ‘impact’ die zij op onze organisatie hebben.  Op basis van deze onderverdeling konden we bepalen welke groepen we willen bevragen over de toekomst van Idee Kids.

Ouders, monitoren, kinderen, interne medewerkers, partners tot onze concullega’s, bij elk van deze groepen gaan we de komende weken luisteren: hoe zien zij de toekomst van Idee Kids? Wat vinden zij belangrijk? 
Op basis van deze input gaan wij aan de slag in het bepalen van onze beleidsdoelstellingen en de te varen koers. We vinden dit minstens even spannend als jullie!

Wordt vervolgd …

foto_beleidsplan