Idee Kids ondersteunt mee scholen en lokale besturen

14/05/2020

Scholen hebben de opdracht om noodopvang te organiseren, lokale besturen hebben de opdracht om hen daarin te ondersteunen en als zij het niet met eigen middelen kunnen, dan mogen ze derden inschakelen. Op korte termijn is dat voor lokale besturen een erg complexe uitdaging. Wij helpen graag een handje!

kinderen

Idee Kids draaiboeken als inspiratie

Om inspiratie te bieden in tijden van (nood)opvang delen we met veel plezier een aantal draaiboeken.  

Deze draaiboeken werden opgemaakt in een pre-coronatijdperk. Verschillende activiteiten zullen wat bijgestuurd moeten worden om binnen de maatregelen te kunnen passen. Pluk hier en daar wat inspiratie of ga er volledig mee aan de slag, aan jullie de keuze! 

kionderen

of toch nood aan een paar professionele handen?

Samen met 20 stevig uitgebouwde Vlaamse jeugdorganisaties bundelden we onze krachten. Een praktische webshop waarin alle scholen en lokale besturen terechtkunnen die nood hebben aan bijkomende professionele krachten. Eén aanbod: helder, concreet en tijdsefficiënt. Op die manier kunnen we samen met het onderwijs het schooljaar kwalitatief beëindigen. Kinderen, jongeren en alle mensen werkzaam in het onderwijs hebben meer dan ooit recht op ondersteuning.