Banner_blog

Hier keken we naar uit: Pizza Day

09/02/2020

Putje winter, een regenachtige zondagnamiddag … wat klinkt beter dan een hete pizza uit de oven? Op 9 februari wordt Pizza Day gevierd over de hele wereld! Ook bij Idee Kids feesten we enthousiast mee. Rekruteringsmedewerker Grit deelt een heerlijk recept voor een homemade veggie pizza, met vers deeg en boordevol groenten. Bakken wordt nog gezelliger met dochter Minne, die gretig mee kneedt en belegt. Plezier verzekerd! Vergeet nadien de keuken niet op te ruimen, die kan nogal… ‘bebloemd’ zijn.

Pizza

Ingrediënten voor één pizza

Voor het deeg:

  • 120 gr. bloem
  • 2 gr. gistkorrels
  • ½ theelepel suiker
  • 50 ml lauw water
  • 1,5 soeplepel olijfolie
  • ½ theelepel zout
     

Inspiratie voor het beleg:

  • Tomatensaus
  • Ajuinringetjes met look
  • Mozzarella
  • Kleine tomaatjes
  • Olijven
  • Champignons
  • Paprika
  • Oregano
  • Rucola

Werkwijze

Doe de bloem en de suiker samen in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en doe er de gistkorrels in. Doe het kuiltje toe, en strooi het zout op de bloem. Zo komt het gist niet te veel in aanraking met het zout. Giet de olijfolie op de bloem. Begin met een klein beetje lauw water te gieten in de kom en start met kneden. Voeg beetje bij beetje het water toe. Tip: beter te weinig dan te veel water! Je deeg mag niet te nat zijn. Kneed met je handen tot je een glad deeg bekomt. Maak er een bolletje van en leg het aan de kant onder een propere, vochtige keukenhanddoek. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Deeg

Snij intussen de ingrediënten voor op de pizza. Deze zijn er enkel ter inspiratie: laat je helemaal gaan in je keuze! Voor een echte smaakversterker snij je een halve ajuin in ringetjes, samen met 2 teentjes look. Meng ze samen in een kommetje met een soeplepel olijfolie. Dit mengsel strooi je later op de tomatensaus. Tip: kleine tomaatjes kan je halveren en het vocht eruit knijpen. Zo wordt je pizzabodem niet te vochtig.

Wanneer het deeg genoeg gerezen is, rol je net voor het bakken het deeg uit. Verwarm intussen de oven voor op 220°. Strooi wat extra bloem op je werkblad om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dun deeg van ongeveer 0,5 cm dik.

Beleg de pizza rijkelijk. Begin met de tomatensaus en eindig met blokjes mozzarella en wat oregano. Steek de pizza in de hete oven. Na zo’n tien minuten haal je de pizza eruit. Werk af met een handvol rucola. Smakelijk!

Heeft je zoon of dochter ook de Italiaanse smaak te pakken gekregen? Tijdens de verrukkelijke kampweek van ‘Pizza, pasta, pronto!’ ontdekt zoon- of dochterlief van de lagere school niet alleen de kunst van het pizza bakken, maar leren ze ook ook risotto en bruschetta bereiden. Mama Mia! Klik op de button om te zien waar 'Pizza, pasta, pronto!' dit jaar op de planning staat.

Pizza