banner_blog

Eropuit: tips voor in de kerstvakantie

18/12/2019

In de kerstvakantie kan je dankzij verschillende activiteiten buitenshuis een doordeweekse dag omtoveren tot een top moment. Ontdekkingstochten bij valavond, springkastelenpret tot je erbij neervalt of een heuse vuurshow: er is keuze te over. Wij lichten per provincie enkele fijne ervaringen uit voor het hele gezin.

ANTWERPEN

WINTERSALON: VOORLEZEN WINTERSE VERHALEN | TURNHOUT
Tijdens het Wintersalon kan je terecht op meerdere voorleesnamiddagen van de bibliotheek van Turnhout. Lekker ingeduffeld luisteren naar de mooiste verhalen in de prachtige Wintertuin, heerlijk toch!

Waar: Wintersalon, Grote Markt, Turnhout
Wanneer: 18 en 24 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: gratis
Info: Wintersalon: voorlezen winterse verhalen

WINTERVUUR | ANTWERPEN
Het nomadische podiumkunstenfestival trekt met langzame, tweejaarlijkse tred door de stad Antwerpen als een kleurrijke karavaan. Voor deze 8ste editie strijkt Wintervuur neer aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam. Het festival brengt er circus, theater, muziek, wandelingen en veel meer.

Waar: Wintervuurplein, Lobroekdok op Antwerpen Dam (op de hoek van de Denderstraat en de Slachthuislaan)
Wanneer: 28 december t.e.m. 04 januari
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: variabel naargelang voorstelling
Info: Wintervuur

LIMBURG

KERSTSPROOKJESTOCHT DOOR M'INC | PELT
Een magisch winterwonderland met gekleurde lichtjes, kerstbomen, snoepjes, pakjes en gebakjes. Laat je verrassen tijdens deze unieke kerstsprookjestocht voor jong en oud. Samen ontrafel je het mysterie van de verdwenen pakjes. 

Waar: Scoutsrally, Rallylaan 3, 3910 Neerpelt
Wanneer: 22, 23 en 26 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: €5
Info: Kerstsprookjestocht

DWAALLICHTJESTOCHT | RIEMST
Een tocht van een kleine 4 km doorheen een betoverend decor vol licht, warmte en sfeer. Toegankelijk voor iedereen. Terwijl je wandelt en de kleine lichtjes volgt, kom je eet standjes en vurige acts tegen. Een gezellige warme familiewandeling tijdens de donkere koude dagen.

Waar: vertrek vanaf de parking van de Steenstraat, 3770 Riemst
Wanneer: 28 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: €5
Info: Dwaallichtjestocht

OOST-VLAANDEREN

HUIS VAN DE KERSTMAN | DEINZE
Verdiep je in de magische wereld van de Kerstman, een unieke beleving voor jong en oud! Ontdek tijdens een rondleiding hoe de Kerstman leeft, werkt en slaapt. Je krijgt er onder meer toegang tot zijn cadeaukamer, leef- en werkruimte, slaapkamer, ...

Waar: Tolpoortstraat 79, 9800 Deinze
Wanneer: 18 t.e.m. 25 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: gratis
InfoHuis van de Kerstman

JUNGLE JUMP | GENT
Jungle Jump plaatst de Eskimofabriek in Gent alweer vol met springkastelen. Kinderen van 2 t.e.m. 14 jaar! kunnen zich er naar hartenlust uitleven op zo'n 25 springkastelen. Er zal ook een ruime cafetaria aanwezig zijn met drankjes en snacks.

Waar: Eskimofabriek Gent, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent
Wanneer: 25 t.e.m. 29 december
Leeftijd: 2 tot 14 jaar 
Prijs: €6
Info: Jungle Jump Gent

VLAAMS-BRABANT

SPIEGELTENT | VILVOORDE
Er is elke dag van de kerstvakantie wel iets te beleven in de spiegeltent op de Grote Markt. Ook dit jaar staan er weer fijne activiteiten voor kinderen op het programma: binnenspeeldag, circusnamiddag, rollerdisco en een middag vol fantasie. Fun gegarandeerd!

Waar: Grote Markt, 1800 Vilvoorde
Wanneer: 20 december t.e.m. 05 januari
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: gratis
Info: Winters Vilvoorde

WINTERSPEELTUIN | LEUVEN
Tijdens de kerstvakantie wordt de Brabanthal één grote binnenspeeltuin. Met springkastelen, grote kermisattracties, een speeldorp en een knutselhoek is je zoon of dochter wel even zoet. En de ouders? Die genieten ondertussen van een hapje en een drankje. 

Waar: Brabanthal, Brabantlaan 1, Heverlee
Wanneer: 26 t.e.m. 30 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: €7
Info: Winterspeeltuin

WEST-VLAANDEREN

SYLVESTERVUREN & VUURWERK | KOKSIJDE
Een jaarlijkse traditie met een vuuracts, lekkere sprotjes, garnaalsoep en vuurwerk. Spektakel verzekerd. De namiddag start met vuuracts op het strand, daarna volg je een kort parcours met de mobiele voorstelling door 'De Vuurmeesters'. Als afsluiter geniet je van vuurwerk!

Waar: Zeedijk, 8670 Oostduinkerke (Koksijde)
Wanneer: 30 december
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: gratis
InfoSylvestervuren & vuurwerk

ATELIER MATINEE | BRUGGE
Onder het motto 'zondag familiedag', tovert Concertgebouw Brugge elke eerste eerste zondag van de maand de Inkomhal om tot een ontdek-, speel-, knutsel- en verkleedplek voor kinderen en hun (groot)ouders. Terwijl de kinderen zich creatief uitleven, genieten ouders en grootouders van een gezellig moment met vrienden met een heerlijk ontbijt of een hapje en een drankje.

Waar: Concertgebouw Brugge, 't Zand 34, 8000 Brugge
Wanneer: 5 januari
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: gratis
Info: Atelier Matinée