Eropuit: tips om te doen tijdens de krokusvakantie

Eropuit: tips om te doen tijdens de krokusvakantie

25/02/2019

De krokusvakantie staat voor de deur! Hoewel de zon al een paar dagen kwam piepen, is de winterse kou nog niet verdwenen. Gelukkig zijn er heel wat theatervoorstellingen, kindvriendelijke tentoonstellingen of bioscoopbezoekjes die jullie gezellig samen kunnen beleven!

ANTWERPEN

DE WINTER VAN KAPITEIN WINOKIO - ANTWERPEN
Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jouw Kampioen(en) als pinguïns! H-eerlijke muziek, humor en ontroering troef!

Waar: Roma Antwerpen
Wanneer: 5 en 6 maart 2019
Leeftijd: 3 +
Prijs: 10 – 12 euro
Infohttps://www.deroma.be/kalender/

JEFF FESTIVAL - ANTWERPEN
Het jaarlijks jeugdfilm festival gaat opnieuw van start! Een gamelab waarbij je samen kan experimenteren met augmented reality, een masterclass cameramoves, de danspasjes leren uit de film Annie zodat je tijdens de film kan meedansen, zwaaien tijdens een workshop serpetine dans of samen een film bekijken: het kan allemaal!

Waar: Zuiderpershuis Antwerpen en EcoHuis in Borgerhout
Wanneer: 23 februari – 10 maart 2019
Leeftijd: 3 +
Prijs: 4 – 7 euro
Infohttps://jeffestival.be/nl

BRUSSEL EN VLAAMS-BRABANT

ANIMA – BRUSSEL
In Brussel vindt Anima plaats: het internationaal festival van de animatiefilm: tien dagen volledig in teken van de animatiefilm met in totaal 385 vertoonde films gespreid over meer dan 100 voorstellingen. Het hele festival door kunnen kinderen tussen 6 en 12 naast het bekijken van films tijdens een workshop ontdekken hoe een animatiefilm gemaakt wordt. De kinderen experimenteren met het animeren van materialen (boetseerklei, zand) en van silhouetten op een verlichte tafel. Animatie op alle vlakken verzekerd!

Waar: Flagey Brussel
Wanneer: 1 maart – 10 maart 2019
Leeftijd: 3 +
Prijs: 7 – 8 euro
Infohttp://www.animafestival.be

SPOCJE - OVERIJSE
Spocje is een vrijetijdsfestival voor kinderen en hun (groot)ouders. Dit jaar tovert Spocje en heeft hij een sprookjesachtig aanbod in petto. Met wonderlijke workshops en spelletjes, betoverende films en muziek, verbluffende theatervoorstellingen, magische literatuur of een speelgoedland. Met deze activiteiten kan je de vakantiedagen op magische wijze invullen!

Waar: De Bosuil Overijse
Wanneer: 4 – 7 maart 2019
Leeftijd: 3 – 12 jaar
Prijs: Varieert per voorstelling of activiteit
Infohttps://www.debosuil.be/spocje

Ook in Strombeek-Bever kan je genieten van het JEF festival! (Zie regio Antwerpen)

LIMBURG

KROKUSFESTIVAL - HASSELT
In Hasselt kan je met al je krokuscultuurkriebels terecht op het krokusfestival: een internationaal kunstenfestival voor een jong publiek. Het krokusfestival staat voor een fantasie die buiten alle lijntjes kan en mag kleuren, een emotie die huppelt tussen lach en ontroering en een avontuur als ontdekking van nieuwe makers en voorstellingen.

Waar: Van het festivalhart in CCHA tot diverse locaties in de stad
Wanneer: 1 – 7 maart 2019
Leeftijd: 0 – 12 jaar
Prijs: 7 – 12 euro
Infohttp://www.krokusfestival.be/

KINDERUNIVERSITEIT ROCKET SCIENCE - GENK
Universiteit Hasselt en Cosmodrome richten samen de Kinderuniversiteit Rocket Science in! De kinderen worden er heel eventjes student en volgen een interactief college in een aula. Samen met een professor onderzoeken ze zelf hoe het nu zit met de wetten van de fysica. Vervolgens steken ze zelf de handen uit de mouwen en bouwen eigenhandig een raket die ze in verschillende proefopstellingen testen én lanceren.

Waar: Cosmodrome - Genk      
Wanneer: 2 maart 2019
Leeftijd: 8 – 14 jaar
Prijs: Gratis
Infohttps://www.kattevennen.be/nl/activiteiten/kinderuniversiteit-zaterdag-2-maart-2019/174/

OOST-VLAANDEREN

KLEIN FESTIJN - GENT
Klinken voorstellingen als De kikkerprinses, De kris kras karavaan, De wolkenfabriek of De wenteltoren jullie als muziek in de oren? Op Klein Festijn kan je genieten vrolijke muziek, uitdagend poppentheater, beeldende dansvoorstellingen en spannende voorstellingen! Festijn heeft voor elke leeftijd iets moois in petto!

Waar: Lakenmetershuis - Gent
Wanneer: 3 – 8 maart 2019
Leeftijd: 3 +
Prijs: 8 – 10 euro
Infohttps://www.kleinfestijn.be/

RADIO OORWOUD - GENT
Zin om te zingen en te swingen? Radio Oorwoud brengt hun derde album ‘VUIL! VUIL! VUIL!’ Radio Oorwoud? De natuur en haar problemen op kindermaat, maar dan wel dansbaar, stout en vol humor. Zet jullie schrap voor tuimelende otters, humeurige pissebedden, huilende wolven en enthousiast over het podium denderende olifanten! Uiteraard zullen ook de oudere Oorwoud-klassiekers niet ontbreken. Kom dus samen met de Oorwoud-bende, WWF en enkele speciale gasten de Capitole op volledig biologisch verantwoorde wijze afbreken!

Waar: Capitole Gent
Wanneer: 4 maart 2019
Leeftijd: 6 +
Prijs: 15 euro
Infohttps://www.teleticketservice.com

Ook in Gent kan je genieten van het JEF festival! (Zie regio Antwerpen)

WEST-VLAANDEREN

SPINRAG – KORTRIJK
Spinrag is een heerlijke plek waar elk kind kunst mag ontdekken, beleven en ervaren. Een festival dat creativiteit hoog in het vaandel draagt en waar fantasie hoogtij viert! Tijdens Spinrag worden kinderen getrakteerd op overdonderende voorstellingen, workshops, tentoonstellingen, ateliers en installaties. Verwondering verzekerd!

Waar: Schouwburg – Kortrijk en diverse locaties in de stad
Wanneer: 1 – 10 maart
Leeftijd: 3 +
Prijs: Varieert per voorstelling of activiteit
Infohttp://www.spinrag.be/

LENTEPARCOURS – ZWIN
Tijdens de hele krokusvakantie zet het Zwin het huttenparcours helemaal in het teken van de lente. In de voederhut geven Zwingidsen uitleg over de verschillende soorten nestkasten en in de kijkhut leren ze grote en kleine bezoekers alles over de vogels op de broedeilanden. In de labohut zijn sporen en zaden tot in de kleinste details te bekijken. Alle kinderen kunnen in het kijkcentrum luisteren naar een mooi verhaal en zaadbommen knutselen. Om helemaal zin te krijgen in de lente!

Waar:  Het Zwin – Knokke-Heist
Wanneer: 2 – 10 maart
Leeftijd: 3 +
Prijs: 0 – 10 euro, afhankelijk van de leeftijden
Infohttps://www.zwin.be/nl/lenteparcours

Ook in Brugge, Roeselare en Kortrijk kan je genieten van het JEF festival! (Zie regio Antwerpen)

Vinden jullie je gading niet in bovenstaand aanbod? Idee Kids heeft in elke provincie heel wat leuke kampen! Een brandweerslang vasthouden op het kamp Bij de brandweer? Leren jongleren op Circuskamp? Codes kraken tijdens het spannende Escape? Het verhaal van Zoemie de bij ontdekken op het kamp De bezige bijtjes? Wij kijken alvast uit naar een heerlijk gezellige krokusvakantie!