nieuws_banner

Eropuit: tips om te doen in de herfstvakantie

15/10/2019

Joepie! De herfstvakantie is in aantocht! Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten om samen met je kroost te doen? Idee Kids lijst per provincie enkele fijne suggesties op.

ANTWERPEN

HERFSTSPEURTOCHT | KALMTHOUT
In het Arboretum Kalmthout zijn er voor de herfstspeurtocht 100 afbeeldingen van herfstbladeren en -vruchten in de bomen verstopt. Met je speurkaart in de hand, stip je zoveel mogelijk blaadjes aan. Vind je ze allemaal? Dan ben je een uitstekende speurneus! Onderweg is er tijd voor leuke spelletjes en opdrachten, en in de cafetaria knutsel je kleurrijke wenskaarten ineen met potlood, stift en bladeren uit de tuin.

Waar: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout
Wanneer: zaterdag 12 oktober t.e.m. zondag 3 november
Leeftijd: 4 tot 10 jaar
Prijs: €2,50 per speurkaart
InfoHerfstspeurtocht Arboretum Kalmthout

BIG BANG | ANTWERPEN
deSingel wordt bij de start van de herfstvakantie omgetoverd tot een avontuurlijk muzikaal labyrint met oude en nieuwe klanken, geïmproviseerd en gecomponeerd, gepresenteerd op maat van een jong publiek. BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst. Het is ook - en vooral - een festival om zelf te ontdekken en te doen.

Waar: deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Wanneer: zondag 27 oktober
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: variabel naargelang programma
Info: BIG BANG ANTWERPEN 2019

LIMBURG

HET VERHAAL | BILZEN
Wanneer de avond valt, komt Alden Biesen tot leven. Stap door de poort, zet je tablet aan en wandel mee in het verhaal. Heden en verleden smelten samen tot één groot avontuur vol spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten. Volg de Heer van Biesen, hij kent alle geheimen van de historische plek. 800 jaar geschiedenis, van de donkere middeleeuwen tot een verwoestende brand. Durf jij deze tijdreis aan?

Waar: Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
Wanneer: elke dag tijdens de herfstvakantie van zonsondergang tot middernacht
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: €15/€18
InfoKlank- en lichtspel Bilzen Mysteries: Het Verhaal

THEATER OP DE MARKT | NEERPELT
Van 25 tot en met 28 oktober slaan circusartiesten uit België en ver daarbuiten hun tenten op voor de elfde editie van het internationaal circustheaterfestival van Theater op de Markt. Op enkele dagen tijd zie je de beste circusartiesten uit België en ver daarbuiten op één plek aan het werk. Hoog aan de trapeze in de nok van een circustent, koorddansen over de Dommel, acrobatie in het bos, … alles is mogelijk in Dommelhof tijdens Theater op de Markt.

Waar: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Neerpelt
Wanneer: vrijdag 25 oktober tot maandag 28 oktober
Leeftijd: iedereen
Prijs: variabel naargelang programma
Info: Theater op de Markt

OOST-VLAANDEREN

JUNGLE JUMP | BERLARE
Jungle Jump zet aan het begin van de herfstvakantie de Festivalhal Donkmeer vol met springkastelen en attracties. Alle kinderen van 2 tot 12 jaar zijn welkom om zich te komen uitleven. Er zal ook een ruime cafetaria aanwezig zijn met drankjes en snacks. 

Waar: Festivalhal Donkmeer, Donklaan 125, 9290 Berlare
Wanneer: maandag 28 en dinsdag 29 oktober
Leeftijd: 2 tot 12 jaar
Prijs: €6/€7/€9/€10
Info: Jungle Jump Berlare

ZOEFFF: FAMILIE FILM FESTIVAL | HAMME
ZoeFFF is een spiksplinternieuw familie film festival voor avontuurlijke kids tussen 3 en 12 jaar en hun (groot)ouders, familie en vriendjes! Verwacht je aan verrassende films, creatieve omkadering en onweerstaanbare extraatjes. Iets om naar uit te kijken! 

Waar: CC Jan Tervaert, Kaaiplein 34, 9220 Hamme
Wanneer: van maandag 28 oktober t.e.m. zondag 3 november
Leeftijd: 3 tot 12 jaar 
Prijs: €5/€6
InfoZoefff Familie Film Festival

VLAAMS-BRABANT

RODE HOND | LEUVEN
Twintig enthousiaste partners trakteren je tijdens de herfstvakantie op een kunstige vierdaagse vol theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer. Plezier gegarandeerd voor jong en oud!

Waar: 30CC/Schouwburg en nog 25 locaties verspreid over de hele stad
Wanneer: zaterdag 26 t.e.m. dinsdag 29 oktober
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: variabel naargelang programma
InfoRode Hond

BIG BANG | BRUSSEL
BOZAR wordt op het einde van de herfstvakantie omgetoverd tot een avontuurlijk muzikaal labyrint met oude en nieuwe klanken, geïmproviseerd en gecomponeerd, gepresenteerd op maat van een jong publiek. BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst. Het is ook - en vooral - een festival om zelf te ontdekken en te doen.

Waar: Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Wanneer: zondag 3 november
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: variabel naargelang programma
InfoBIG BANG BRUSSEL 2019

WEST-VLAANDEREN

NATUURHELDEN: WATERSAFARI IN DE GAVERS | HARELBEKE
Watersafari voor kinderen tussen 7 en 10 jaar tijdens de herfstvakantie. Kinderen kunnen onder begeleiding zich uitleven met het vangen van waterdiertjes en het ontdekken van de watervogels.

Waar:Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers, Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke
Wanneer: dinsdag 29 oktober
Leeftijd: 7 tot 10 jaar
Prijs: €4
InfoWatersafari in De Gavers

ZILT FEEST | KOKSIJDE
NAVIGO-museum vier feest met de Oostduinkerkse vissers! ’s Morgens vroeg ga je met de huifkar naar het strand om te vissen met de garnaalvissers te paard en de andere strandvissers. Op het museumplein worden de garnalen gekookt én geproefd. Breng je picknick mee en vul die aan met heerlijke vishapjes, klaargemaakt door de strandvissers van Koksijde-Oostduinkerke. Geniet in de namiddag van feestelijke animatie en fijne workshops in het museum.

Waar: NAVIGO-museum, Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Koksijde
Wanneer: zaterdag 2 november
Leeftijd: het hele gezin
Prijs: €10/€15
Info: Zilt Feest in het NAVIGO-museum

Eropuit herfstvakantie 2019