Deze kamprollen vind je terug op een Idee Kids kamp

19/06/2020

Op een Idee Kids kamplocatie lopen er heel wat mensen rond. Om de werking en communicatie zo vlot mogelijk te laten verlopen maken we gebruik van verschillende T-shirts met elk hun eigen kleur en betekenis. Hieronder vind je een kort overzicht.

Bubbelverantwoordelijke

Een bubbelverantwoordelijke bij Idee Kids is verantwoordelijk voor één van onze contactbubbels, met daarin max. 50 deelnemers. Bubbelverantwoordelijken zorgen ervoor dat de ‘bubbels’ nageleefd worden en samen met de monitoren zorgen ze voor de hygiëne op kamp. Zij ondersteunen de monitoren en maken dat alles vlot verloopt. 

Je kan terecht met al jouw vragen bij een bubbelverantwoordelijke. Zij zorgen voor een opstartmoment en kunnen jou helpen als er een ongelukje gebeurt met een kind uit jouw groep. Wanneer een moni kortdurend afwezig is, springt de bubbelverantwoordelijke in.  

De rol van bubbelverantwoordelijke is eenmalig in 2020 omwille van de maatregelen ten gevolge van Corona. Standaard werken we met 'kampverantwoordelijken'.

Kleutermoni

Zij begeleiden de kleuters van 3 tot en met 4 jaar bij al hun activiteiten.

Uitpluismoni

Zij begeleiden de kleuters van 5 tot en met 6 jaar bij al hun activiteiten. Deze T-shirts zijn voor het eerst te bewonderen tijdens de kampzomer in 2020.

Projectmoni

Zij begeleiden de kinderen van 7 tot en met 12 jaar bij al hun activiteiten.

Flexmoni

Een flexmoni staat gedurende de kampuren steeds paraat om onze kampwerking van de nodige continuïteit te voorzien. Wanneer een medemonitor onvoorzien afwezig is, is die de held om in te springen. Afhankelijk voor welke rol hij of zij invalt zal dan ook de gepaste kleur worden gedragen.

Kampcoördinator

De kampcoördinator is een echte Idee Kidskenner. Elke regio heeft zijn vaste KC's. Hij of zij is verantwoordelijke voor meerdere kamplocaties en bezoekt deze ook minstens drie maal per week. De rol van de KC is om de volledige kamplocatie te ondersteunen en mee oplossingsgericht na te denken over diverse situaties.