Kampjaar 2021

Hoe het kampjaar 2021 er precies zal uitzien, kan voorlopig nog niemand voorspellen. Achter de schermen bereiden wij wel alle mogelijke scenario's voor: met en zonder bubbels.
We volgen de maatregelen nauwgezet op en zetten ook dit jaar alles op alles om kinderen op een veilige manier te ontvangen op kamp en tegelijk een fantastische kampbeleving te creëren.

Toen we afgelopen mei het verlossende nieuws kregen rond de zomerkampen van het kampjaar 2020, hebben we op vijf weken tijd de kampwerking corona-proof gemaakt. Met als belangrijkste maatregel de bubbelwerking. De kampen werden georganiseerd in strikt gescheiden bubbels van maximaal 50 personen. Elke bubbel had een apart georganiseerde voor- en naopvang, een afzonderlijke sanitaire blok en een eigen bubbelverantwoordelijke. Gezien ouders de bubbels niet mochten betreden, werd een knuffelzone ingericht voor het afscheid. Binnen de bubbels kon de kampwerking zoals we ze kennen voortgezet worden. Eens in de bubbel konden de kinderen naar hartenlust creëren, spelen en ravotten.
Verder werd ook de (hand)hygiëne op kamp aangescherpt en werden richtlijnen opgesteld over wie wel of niet kon deelnemen aan het kamp.
Met alle genomen maatregelen hebben we in de zomer van 2020 getracht veiligheid en plezier met elkaar te verzoenen. Ook voor kampjaar 2021 hechten we veel belang aan een veilige kampomgeving

 

Na de zomervakantie hebben we onze corona-werking gronding geëvalueerd. Met de getrokken lessen gaan we nu al proactief aan de slag. Met ons oog op de krokusvakantie, onze eerste kampperiode van 2021, volgen we het virus op de voet. Uiteraard houden we ook jou op de hoogte. Je kunt hier alle updates volgen.

Tot op kamp!