Corona-update: veilig op kamp

Goed nieuws: we gaan op kamp deze zomer! 

Kinderen hebben nu meer dan ooit nood aan een plek om samen te spelen. Een stelling die ook het federale Overlegcomité en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle beaamden. Wij zijn buitengewoon enthousiast hen die uitlaatklep aan te kunnen bieden. 

Veiligheid op kamp

We geven kinderen op kamp de ruimte om te spelen, te beleven, te ontdekken én we zorgen dat dit in veilige omstandigheden kan gebeuren. Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen. Zowel Idee Kids als de jeugdsector in het algemeen zijn hierop goed voorbereid. Een zomerplan en verschillende draaiboeken liggen klaar om op onze kampwerking toegepast te worden. Wij nemen nu even de tijd om te bekijken welke pistes dieper uitgewerkt worden. Van zodra we meer duidelijkheid hebben, brengen we je op de hoogte. 
Wil je graag meer weten over de maatregelen? Neem hier een kijkje op de website van de Ambrassade

Vragen en bezorgdheden

We vragen nog even de tijd om het advies en de maatregelen naar de praktijk te vertalen. Op deze pagina vind je telkens de meest up-to-date informatie. Verder staat ons onthaalteam zoals steeds paraat om telefonisch (09 210 80 00) en per mail (info@ideekids.be) vragen te beantwoorden.

Tot op kamp! 
(Wat doet het deugd om dat te kunnen zeggen.)

Veelgestelde vragen

Is het verstandig om voor een zomerkamp in te schrijven?

Je kan zeker inschrijven om zo je zomerplaatsen te reserveren. Idee Kids belooft tijdig duidelijkheid te scheppen rond de genomen maatregelen.

Verder hebben wij begrip voor de onduidelijke situatie ten gevolge van de Corona maatregelen en kan betaaluitstel steeds worden aangevraagd via info@ideekids.be of 09 210 80 00.

Moet ik mijn gereserveerd zomerkamp al betalen?

Idee Kids vzw heeft begrip voor de onduidelijke situatie ten gevolge van de Corona maatregelen. Indien gewenst, kan je betaaluitstel aanvragen door ons te contacteren via info@ideekids.be of 09 210 80 00.  Wij helpen je graag verder.

Wat gebeurt er met mijn geld als mijn reeds betaald kamp geannuleerd wordt omwille van Corona?

Het opzet is dat het reeds betaalde inschrijfgeld voor onbeperkte duur in jouw Idee Kids spaarpot wordt geplaatst.
Deze spaarpot wordt automatisch in mindering gebracht bij jouw eerstvolgende online of telefonische inschrijving.
Je zou aldus het betaalde inschrijfgeld nooit kwijtraken.
De waarde van je spaarpot kan je steeds raadplegen via je persoonlijke pagina via 'menu', 'mijn betalingen'.
Verder luistert Idee Kids graag naar elk afzonderlijk verhaal als dit nodig blijkt.

Indien er vanuit de overheid andere richtlijnen komen, dan zullen we die graag toepassen. We blijven positief en gaan er - onder voorbehoud van verlengde of nieuwe maatregelen - van uit dat alle zomerkampen doorgaan.