Idee Kids

Veelgestelde vragen

 • Hoe schrijf ik in voor een kamp?

  U kunt inschrijven op twee manieren:

  • Online: via deze link, op elk moment.
  • Per telefoon: op 09 210 80 00, van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17.30 uur.

 • Tijdens welke vakanties gaan de Idee Kids-kampen door?

  We trekken op kamp tijdens alle schoolvakanties, behalve tijdens de herfst- en kerstvakantie. Dus wel tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie. Tijdens de herfstvakantie werken we samen met gemeentelijke sportdiensten voor sportkampen en scholen.

 • Hoe oud moeten mijn kinderen zijn om mee te gaan?

  Uw kleuter dient 3 jaar te zijn en al in de 1e kleuterklas te zitten. Het is belangrijk dat uw kleuter zindelijk is en 's middags geen nood meer heeft aan een dutje.

 • Met welk kamp gaat mijn zoon of dochter van 6 jaar mee?

  Met het uitpluiskamp voor vijf- en zesjarigen. Dat kamp is precies bedoeld voor kinderen die na de zomervakantie naar het eerste leerjaar of de derde kleuterklas gaan. Kinderen van 7 die al in het eerste leerjaar zitten, mogen mee met de projectkampen.

 • Is mijn kind verzekerd?

  Ja, tegen lichamelijke ongevallen. Voor diefstal, schade of verlies van persoonlijke spullen is Idee Kids niet aansprakelijk.

 • Wie begeleidt mijn kinderen op kamp?

  Een groep monitoren van minstens 19 jaar. Ze hebben allemaal een pedagogische of didactische opleiding achter de rug (of zijn daar volop mee bezig) en ze kennen het kamp dat ze begeleiden door en door. We zorgen voor minstens één monitor per 16 kinderen.

  Naast de monitoren trekken ook de kampverantwoordelijken mee op kamp. Zij begeleiden de monitoren en houden de touwtjes in handen tijdens het kamp. De kampcoördinatoren brengen geregeld een bezoekje om te controleren of alles vlot verloopt.

 • Hoe werkt de reservelijst?

  Is het favoriete kamp van uw kind volzet? Dan schrijft u uw kind best in op de reservelijst. Dat kost niets. Komt er toch nog een plaatsje vrij, dan melden we u dat meteen per mail / telefoon. Hierna verloopt alles verder zoals bij een normale inschrijving.

  Uiteraard mag u intussen ook andere plannen maken, dat begrijpen we maar al te goed. Inschrijven op een reservelijst is dus helemaal risicoloos.

 • Kan ik mijn kind inschrijven voor enkele dagen?

  Nee, onze kampen duren altijd 4 of 5 dagen (aantal dagen bepaald door Idee Kids).

 • Wat is de laatste inschrijfdag voor de kampen?

  Indien er nog plaats vrij is voor het kamp, kan dit tot de dag voor de start van het kamp.

 • Waarvoor dient het fiscaal attest?

  Met het fiscaal attest kunt u uw inschrijvingsgeld voor een stuk van de belastingen aftrekken. Dat mag omdat Idee Kids een landelijk erkende vereniging is.

  Het systeem is eenvoudig:
  In april ontvangt u van Idee Kids een fiscaal attest voor elk kamp waaraan uw kinderen deelnamen vorig jaar.
  Aan de hand van het attest wordt een belastingvermindering verleend. Eerst worden de belastingen berekend en daarna wordt een belastingsvermindering toegekend.
  De vermindering bedraagt 45 procent van de werkelijk gedane uitgaven, die beperkt worden tot maximum 11,20 euro per kind per opvangdag. Deze regeling geldt alleen voor kinderen onder 12 jaar.
  Meer informatie vindt u op: http://www.sociaalcultureel.be/jeugd/fiscaleaftrek_voorwaarden.aspx

 • Krijgen broertjes en zusjes korting?

  Ja. Uw tweede kind en uw derde kind dat op dezelfde locatie en in dezelfde periode een kamp volgt, krijgt 10 euro gezinskorting.

 • Hoe verlopen de uitstappen op kamp?

  Als we op uitstap gaan, is alles op voorhand geregeld. U moet uw kinderen niet vroeger afzetten of later oppikken. We houden ons aan het vaste dagschema (tussen 9 en 16 uur). Tenzij we door een onvoorziene file wat langer liedjes moeten zingen op de bus natuurlijk...

 • Gaan kleuters en uitpluizers op uitstap?

  Nee. We blijven altijd op het kampdomein. Elk kleuter- en uitpluiskamp wordt wel extra opgefleurd door een verrijkend bezoek van Klaas Vaak of andere leuke poppenkastfiguren. Zij brengen het thema nog meer tot leven en zorgen voor een onvergetelijk moment.

 • Kan ik mijn inschrijving voor een kamp annuleren?

  Ja, als u nog niet betaalde, kunt u dit doen via een schriftelijke aanvraag.
  Betaalde u reeds de inschrijving? Dan zijn er 2 mogelijkheden voor de administratieve verwerking.

  • Bij annulering door ziekte of een ongeval storten we het geld na de vakantieperiode terug. We rekenen 12 euro administratiekosten aan. Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte van de afwezigheid van uw kind. Stuur ons zeker het doktersattest en uw schriftelijke aanvraag tot terugbetaling op binnen de vijf dagen na het einde van het kamp.
  • Bij een annulering om andere redenen zetten we uw inschrijvingsgeld (min 12 euro administratiekosten) om in een waardebon voor een nieuw kamp. Die annulering moet u op voorhand schriftelijk aanvragen.

 • Kan Idee Kids mijn inschrijving annuleren?

  Ja, als we minder dan vijf inschrijvingen ontvingen. We gaan dan wel samen met u op zoek naar een ander kamp of een andere kamplocatie, of betalen uw kamp integraal terug.

 • Wat gebeurt er als ik niet betaal?

  We annuleren uw inschrijving als we geen betaling kregen 10 werkdagen na onze rappel. Geef ons dus zeker een seintje per telefoon als de betaling wat vertraging oploopt!

 • Kan ik gespreid betalen?

  Ja, als u meerdere inschrijvingen hebt. Bel even naar 09 210 80 00 voor meer informatie en dan zoeken we samen een mogelijke oplossing.

 • Houden jullie verloren voorwerpen bij?

  Ja. Tijdens de volledige vakantieperiode kunt u terecht bij de kampverantwoordelijke op de locatie zelf. De verloren voorwerpen blijven namelijk de hele vakantieperiode op de kampplaats. Na de vakantieperiode houden we alles nog één maand bij op ons kantoor in Melle. De gevonden verloren voorwerpen kunnen daar afgehaald worden.

 • Mijn kind heeft een allergie. Kan hij toch meedoen?

  Ja. Vermeld het wel duidelijk bij de inschrijving zodat we er rekening mee kunnen houden.