kortingen

Goedkoper op kamp

Het is mogelijk om goedkoper op kamp te gaan door allerhande kortingen, voordelen en betalingsmogelijkheden die Idee Kids vzw aanbiedt of kan realiseren door de samenwerking met tal van partners. 

Teruggave van het inschrijvingsgeld

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van jouw inschrijving terug. Na afloop van het kamp ontvang je automatisch het attest van deelname. Breng dit document samen met een klever binnen bij de mutualiteit om zo de tussenkomst te verkrijgen. Het attest van deelname vervangt de invulformulieren die je ontvangt van jouw ziekenfonds en kan je ook steeds downloaden op jullie persoonlijke pagina.

 • Bond Moyson: afhankelijk per regio
 • Christelijke Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar
 • Liberale Mutualiteit: tot €20/jaar
 • Neutraal ziekenfonds Vlaanderen: tot €50/jaar, €5 per kampdag, max. 10 dagen
 • Onafhankelijk ziekenfonds: €5 per kampdag/kind, max 20 dagen/jaar
 • Partena ziekenfonds: €5 per kampdag, max. €100/jaar
 • Vlaams- Neutraal ziekenfonds: €5 per kampdag, max. €100/jaar
  kinderen, monitor, kamp, schmink

  Fiscaal attest

  Met het fiscaal attest kan je het inschrijvingsgeld voor een deel aftrekken van de belastingen. Na afloop van het kamp ontvang je automatisch het fiscaal attest en je kan het ook steeds downloaden op jullie persoonlijke pagina. Meer informatie vind je hier.

  Gezinskorting

  De gezinskorting geldt vanaf 2 of meerdere kinderen van hetzelfde gezin die binnen dezelfde week en locatie worden ingeschreven. Je krijgt automatisch €10 korting bij de inschrijving van je 2e, 3e, 4e ... kind.

  Opgelet: Kortingen zijn niet cumulatief -  de hoogste korting telt.

  Betalen met de Idee Kids spaarpot

  De Idee Kids spaarpot

  Vanaf 1 december 2017 bestaat er een persoonlijke spaarpot, dit ter vervanging van het oude systeem waarbij met waardebonnen werd gewerkt. Annuleer je een kamp dat je reeds betaald hebt? Win je een Idee Kidswedstrijd? Dan komt dit bedrag terecht in jouw persoonlijke spaarpot. De geldigheid en waarde is variabel en zal steeds duidelijk gecommuniceerd worden. Zo blijft een bedrag verkregen door bijvoorbeeld een annulering, zonder doktersattest, geldig tot en met het volgende kampseizoen. 

  Dansen, kinderen, kleuter, kamp

  Betalen met cheques

  Cheques moeten steeds aan Idee Kids vzw worden bezorgd. Je kan ze afgeven in of per post opsturen naar volgend adres: Zwaantjesstraat 33 - 9090 Melle. Vermeld steeds de naam van jouw kind, de geboortedatum en het kamp waarvoor je de bonnen wil gebruiken.

  Idee Kids vzw aanvaardt volgende sport- en cultuurcheques:

  • Sport- en cultuurcheques van Sodexo en Edenred
  • AXI-bonnen Brugge: bij deelname aan Idee Kidsprojectkampen in Brugge kan je betalen met de Jeugd-AXI-bonnen. Sport-AXI-bonnen zijn niet geldig voor de Idee Kidskampen. 
  • Talententickets Mechelen: bij deelname aan de Idee Kidsprojectkampen in Mechelen kan je betalen met Talententickets. 

   

  Verhaaltje voorlezen, kinderen, kleuter, kamp

  Personeelskorting

  Ben je werkgever en wil je graag korting aanbieden aan je werknemers?

  Als werkgever kan je partner worden van Idee Kids vzw waardoor je aan jouw werknemers €7 korting kan aanbieden bij elke inschrijving voor een Idee Kidskamp. Idee Kids vzw vraagt jou om in ruil voor de korting het kampenaanbod en de werking bekend te maken bij jouw medewerkers. 

  Indien je als werkgever een partnership wil aangaan, kan je het online aanvraagformulier invullen. Van zodra Idee Kids vzw het ingevuld formulier heeft ontvangenen goedgekeurd ontvang je alle nodige informatie en wordt de kortingscode geactiveerd. 

  Heb je korting via je werkgever? Jouw werkgever zal je op de hoogte stellen van de samenwerking met Idee Kids vzw en de kortingscode verspreiden.

  Dansende kinderen

  Partnerkorting

  Partena

  Leden van Partena Ziekenfonds krijgen bij Idee Kids vzw €10 korting op de prijs van een kamp. Geef jouw lidnummer (13 cijfers beginnend met 01 of 08) bij inschrijving en de €10 korting wordt toegevoegd. 

  WWF

  Leden van de WWF-Rangerclub krijgen bij Idee Kids vzw €10 korting op de prijs. Deze korting kan ingebracht worden voor elk kamp naar keuze. Voor het WWF-Rangerclubkamp geldt zelfs een kortingscode van €30. Je WWF-lidnummer dient hierbij telkens als kortingscode.

  Bokrijk

  Wie een Bokrijkabonnement heeft, krijgt €10 korting op de prijs van een kamp. Je kortingscode bestaat uit de eerste 9 cijfers van je abonneenummer.

  Kinderen op glijbaan

  Sociaal tarief

  Steunpunt Vakantieparticipatie

  Het Steunpunt Vakantieparticipatie helpt mensen die om financiële redenen of bijzondere moeilijkheden niet op vakantie kunnen. Mensen met een laag inkomen, het OMNIO-statuut, een verhoogde tegemoetkoming ... komen hiervoor in aanmerking.

  Idee Kids vzw is lid van Steunpunt Vakantieparticipatie en biedt jaarlijks heel wat vrije plaatsen aan mensen die hiervoor in aanmerking komen.  
  Surf naar http://www.vakantieparticipatie.be/ of bel naar het gratis nummer 1700 om na te gaan of je in aanmerking komt voor het verlaagd tarief én jouw kind in te schrijven voor één of meerdere Idee Kidskampen. 
   

  Poppenkast

  Uitpas met kansentarief

  Idee Kids vzw werkt samen met UiTPAS Aalst, Uitpas Gent (Gent, Merelbeke en Destelbergen) en UiTPAS ZuidWest (Kortrijk en Deerlijk). Ben je woonachtig in één van deze regio’s en je beschikt over een UiTPAS met kansentarief, dan kennen wij aan de prijs van een kamp een verlaagd tarief toe. Je uitpasnummer (uniek nummer van 13 cijfers) dient hierbij als je kortingscode.

  Dit kansentarief:
  ... geldt enkel voor kampen zonder overnachting

  ... geldt ook voor inwoners van Merelbeke en Destelbergen vanaf 1/1/2018
  ... geldt niet voor een gewone UiTPAS (D.w.z. UiTPAS zonder kansentarief


  De Vilvoordse Vrijetijdspas

  Indien je in het bezit bent van de Vilvoordse Vrijetijdspas ontvang je korting op een Idee Kidskamp in Grimbergen.